Σινεμά

Οι καλύτερες Ταινίες 4ου Be There στο Πολύτεχνο

Οι καλύτερες Ταινίες 4ου Be There στο Πολύτεχνο

Ανήμερα την πρωταπριλιά το Be there! 4 και οι 12 καλύτερες ταινίες animation του καλωσορίζουν το Be there! 5, εγκαινιάζοντας τις εκδηλώσεις για το 2015, μόλις έξι μήνες πριν το επόμενο Φεστιβάλ (15-18 Οκτωβρίου 2015).

Πρόκειται για 12 βραβευμένες ταινίες από την 4η έκδοση του Be there!

Ανάμεσά τους, η ταινία για τη νοηματική γλώσσα και επικοινωνία, «Η αίσθηση της επαφής» του Jean-Charles Mbotti Malolo (Τhe Sense of Touch, Γαλλία/Ελβετία, 2014), που κέρδισε το Μέγα Βραβείο του Φεστιβάλ, καθώς και η φοιτητική ταινία «Ο Μαύρος Κανούκ» της Rebecca Archer (Black Canuck, Ην. Βασίλειο, 2014), που απέσπασε το βραβείο καλύτερης φοιτητικής ταινίας, ένα αστυνομικό θρίλερ, αλλά και ταινίες μικρού μήκους από την Ιταλία, τον Καναδά, το Μεξικό, την Τσεχία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ουγγαρία και τη Σιγκαπούρη.

Ιδιαίτερη θέση κατέχουν 2 ελληνικές ταινίες.

Η πολυβραβευμένη ταινία «Δείπνο δια Ολίγους» του Νάσου Βακάλη (Dinner For Few) νικήτρια του βραβείου της κριτικής επιτροπής του Be there! 4, που αναφέρεται με διεισδυτικό τρόπο στην ελληνική οικονομική κρίση και η ταινία με κούκλες «Η Γιαγιά μου είναι πάντα γεμάτη» της Έφης Παππά (My Stuffed Granny) κάτοχο του βραβείου καλύτερης ελληνικής φοιτητικής ταινίας στο Be there! 4, που αντιμετωπίζει με χιούμορ και τρυφερότητα μια ελληνική οικογένεια και τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει.

Η Έφη Παππά έχει αναλάβει και τη σκηνοθεσία της ταινίας animation, που το Be there! Corfu Animation Festival (σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας) ετοιμάζει για την Κέρκυρα, την ιστορία και τον πολιτισμό της με διεθνή πρεμιέρα την 15η Οκτωβρίου 2015 στο πλαίσιο των προβολών του be there! 5.

Η εκδήλωση για την προβολή των Καλύτερων Ταινιών του Be there! 4 θα λάβει χώρα στον πολυχώρο Πολύτεχνο την Τετάρτη 1 Απριλίου στις 21:00 με ελεύθερη είσοδο.

55117f2cbd2ba4.95045307

Σινεμά

Περισσότερα από Σινεμά

1

«Νυχτερινή Καταδίωξη» ΟΡΦΕΑΣ

1

«Fast & Furious 7″ ΟΡΦΕΑΣ

2

«Winx Club: Το Μυστήριο του Ωκεανού» Ορφέας

ΑΦΙΣΑ-ΦΕΣΤΙΒΑΛ-ΔΡΑΜΑΣ-ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ

To Φεστιβαλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας ταξιδέυει… στον Ορφέα

998

«La vaquilla (Ο μικρός ταύρος) 1985″ ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ

kathreftis8-1

«Πρωινή Περίπολος / Ν. Νικολαΐδης» ΠΛΟΥΣ

Copyright © 2015