Τεχνολογία

Πού μπορεί να φτάσει η αξία του Instagram

Πού μπορεί να φτάσει η αξία του Instagram

Το Instagram είναι μια επιχείρηση των 37 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με εκτιμήσεις των Justin Post και Joyce Tran, ειδικών αναλυτών της Bank of America Merrill Lynch.

Το 2012, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκεμπεργκ, τάραξε τον κόσμο των επιχειρήσεων όταν αγόρασε το Instagram για 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Το Instagram αύξησε πέρυσι τους χρήστες του κατά 120 εκατομμύρια, γεγονός που το κάνει το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο εκτός Κίνας, εξαιρώντας το Facebook.

Οι δύο λοιπόν αναλυτές της Bank of America Merrill Lynch, σε σημείωμα προς τους πελάτες της κολοσσιαίας τράπεζας, τονίζουν ότι προβλέπουν εισόδημα 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το Instagram και την αξία του να εκτοξεύεται μεταξύ 30 και 37 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι εκτιμήσεις έγιναν βάσει συγκρίσεων στον τζίρο του Twitter και του Facebook, ενώ οι αναλυτές τονίζουν ότι το Instagram έχει υπερβεί τις προσδοκίες της τράπεζας και έχει αποδειχτεί πολύ ισχυρό περιουσιακό στοιχείο για το Facebook.

Αυτή τη στιγμή το Instagram έχει 300 εκατομμύρια χρήστες από 27 εκατομμύρια τον Απρίλιο του 2012 όταν εξαγοράστηκε από το Facebook. Οι χρήστες του μοιράζονται 70 εκατομμύρια φωτογραφίες την ημέρα και περνούν πάνω από 20 λεπτά την ημέρα στη σελίδα του.

Το 87% των χρηστών του Facebook είναι από 18 έως 29 ετών, την ώρα που ο μέσος όρος ηλικίας των χρηστών του Instagram είναι μικρότερος.

Αν το Instagram συνεχίσει να αναπτύσσεται με τους ίδιους ρυθμούς, το 1 δισεκατομμύριο δολάρια που πλήρωσε ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ το 2012 θα φαίνεται σε λίγο αστείο ποσό.

Τεχνολογία

Περισσότερα από Τεχνολογία

1363966463049,0

Ανακαλύψεις που προέκυψαν κατά λάθος και άλλαξαν τον κόσμο

1

Λονδίνο – Νέα Υόρκη σε μόλις 58 λεπτά

a6957a7fd80d5573313f6a3b9d727f44

Παίξτε Pac-Man στους χάρτες του Google Maps

solara-50-titan

Ίντερνετ από τον… ουρανό

g

Ο γκουρού της Google που παίρνει 150 χάπια τη μέρα για να ξεγελάσει το θάνατο

A movement of Swiss watch manufacturer TAG Heuer is seen on a screen at Baselworld fair in Basel

TAG Heuer, Google και Intel ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ώρα…

Copyright © 2015