Σινεμά

«El verdugo (Ο δήμιος) 1963″ ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ

«El verdugo (Ο δήμιος) 1963″ ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ

Το ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, την Πρεσβεία της Ισπανίας και την Λέσχη Ισπανόφωνου Κινηματογράφου του Ιονίου Πανεπιστημίου παρουσιάζει ένα μεγάλο αφιέρωμα στον ισπανικό κινηματογράφο.

Το αφιέρωμα χωρίζεται σε τρεις ενότητες:
1. Λουίς Γκαρθία Μπερλάνγκα
2. 80s
3. Σύγχρονος Ισπανικός Κινηματογράφος

Η πρώτη ενότητα εστιάζει στο έργο του μεγάλου ισπανού σκηνοθέτη Λουίς Γκαρθία Μπερλάνγκα (1921-2010).

Οι ταινίες του χαρακτηρίζονται από την καυστική ειρωνεία και σάτιρα για τις διαφορετικές κοινωνικές και πολιτικές καταστάσεις της Ισπανίας της εποχής του. Κατά την περίοδο της δικτατορίας του Φράνκο εντυπωσίασε με την ικανότητά του να εξαπατά έξυπνα την λογοκρισία της εποχής με καταστάσεις και διαλόγους όχι πολύ ξεκάθαρους αλλά μιας πραγματικά ευφυούς δεύτερης ανάγνωσης. Σ” αυτόν και στον Αντόνιο Μπαρντέμ, αποδίδεται η ανανέωση του ισπανικού κινηματογράφου. Τιμήθηκε με διεθνή βραβεία και διακρίσεις στα σημαντικότερα φεστιβάλ κινηματογράφου (Καννών, Βενετίας, Μόντρεαλ, Βερολίνου).

Τρίτη 24 Μαρτίου, ώρα 21.15
El verdugo (Ο δήμιος) 1963

Ο Χοσέ Λουίς, υπάλληλος γραφείου κηδειών, σχεδιάζει να μεταναστεύσει στη Γερμανία, για να γίνει καλός μηχανικός αυτοκινήτων. Η φιλενάδα του η Κάρμεν, είναι κόρη του Αμαδέο που είναι δήμιος. Όταν ο Αμαδέο τους πιάνει στα πράσα, τους υποχρεώνει να παντρευτούν. Επειδή οι νιόπαντροι έχουν οικονομικές δυσκολίες, ο Αμαδέο, που κοντεύει να πάρει σύνταξη, πείθει τον Χοσέ Λουίς να διεκδικήσει τη θέση που θ” αφήσει κενή κι έτσι ν” αποκτήσει το δικαίωμα να πάρει και σπίτι. Με τις πιέσεις της οικογένειας, ο Χοσέ Λουίς δέχεται την πρόταση του πεθερού του, πεπεισμένος ότι αποκλείεται να ασκήσει τόσο επαίσχυντο επάγγελμα.Η καυστικότητα και το μαύρο χιούμορ του Μπερλάνγκα χτυπάνε κόκκινο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (αφιέρωμα Λουίς Γκαρθία Μπερλάνγκα)
24 Μαρτίου, El berdugo
31 Μαρτίου, La vaquilla
ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ, Σχολεμβούργου 39, Κέρκυρα
είσοδος ελεύθερη

El verdugo

Σινεμά

Περισσότερα από Σινεμά

1

«Νυχτερινή Καταδίωξη» ΟΡΦΕΑΣ

1

«Fast & Furious 7″ ΟΡΦΕΑΣ

2

«Winx Club: Το Μυστήριο του Ωκεανού» Ορφέας

ΑΦΙΣΑ-ΦΕΣΤΙΒΑΛ-ΔΡΑΜΑΣ-ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ

To Φεστιβαλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας ταξιδέυει… στον Ορφέα

998

«La vaquilla (Ο μικρός ταύρος) 1985″ ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ

kathreftis8-1

«Πρωινή Περίπολος / Ν. Νικολαΐδης» ΠΛΟΥΣ

Copyright © 2015